Kwaliteit

Om consumenten te beschermen worden de wettelijke eisen voor voedselveiligheid steeds verder opgevoerd.
Bij Interpak kijken we per project naar de specifieke risico's en hoe we deze het beste kunnen beheersen. Hiervoor hebben wij een speciaal Food Safety Team. Daarnaast worden onze medewerkers jaarlijks getraind om risico's m.b.t. voedselveiligheid te herkennen en te voorkomen. Om eventuele kruisbesmettingen tussen producten te voorkomen verpakken wij alle voedingsmiddelen in gesepareerde productieruimtes.

Al onze verpakkingslijnen kunnen voorzien worden van:

  • Gewichtscontrole apparatuur, voor verpakking onder E-teken of nominaal gewicht
  • Lektesten
  • Metaaldetectie apparatuur, voor detectie van ferro, non-ferro en RVS
  • Inkjet codering of thermotransfer
  • Begassing

Interpak is volledig gecertificeerd voor het verpakken van open voedingsmiddelen en wij beschikken over de onderstaande kwaliteitscertificaten:

1 FSSC 22000*
2 Bio certificaat*

* Klik op het gewenste certificaat om hiervan een kopie te openen.

Toelichting:
1: FSSC 22000 is een volledig voedselveiligheidscertificaat dat gebaseerd is op de ISO normering. Deze voedselveiligheidsnorm is internationaal erkend en werkt volgens de regels van de kwaliteitsnormen BRC en IFS.

2: "Biologisch" is een wettelijk beschermde term. Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het gehele productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Hieronder valt dus ook het verpakken van een biologisch product. De Europese overheid bepaalt hiervoor de regels. In Nederland is SKAL aangewezen door het Ministerie van Economische Zaken om toezicht te houden op de gehele biologische keten en deze te bewaken.
Bedrijven met het door SKAL verstrekte bio certificaat voldoen dan ook aan de Europese regels, die hiervoor zijn gesteld.

3: De term "Kosher" bij voedingsmiddelen houdt in dat het voedsel en de ingrediënten, die bij de bereiding zijn gebruikt, zijn goedgekeurd voor consumptie door Joodse consumenten. Alle bedrijven in het productieproces moeten onder toezicht van een koshercertificeerder staan, om een product als kosher te mogen bestempelen. Hieronder valt dus ook het verpakken van een kosher product.

Door onze certificering heeft u de garantie dat u met een betrouwbare co-packer zaken doet, die uw voedingsmiddelen en uw andere producten op een veilige en betrouwbare manier verwerkt. Natuurlijk bestaat er altijd de mogelijkheid om een audit vanuit uw bedrijf bij ons uit te voeren.