• Flessen/Potten

  Afvullen van vloeistoffen, granulaten en poeders is mogelijk in flessen en potten, waarbij een breed scala aan inhoudsmaten mogelijk is. Afvullen kan zowel vol automatisch als semi-automatisch. De afgevulde flessen en potten kunnen conform uw wens voorzien worden van een voor- en achterzijde etiket, rondom etiket of een etiket op het deksel. Sluiting van de flessen en potten is mogelijk met diverse doppen en deksels. Tevens kunnen de flessen / potten voorzien worden van een inductieseal.
 • Flowpack

  Een flowpack verpakking wordt gemaakt door een vlakke folie tot een "buis" te vormen, conform de breedte en de hoogte van het te verpakken product. De folie wordt dan aan de onderzijde dichtgeseald. In de "buis" die ontstaat wordt het product geschoven, waarna de folie aan de voor-en achterzijde wordt dichtgeseald en afgesneden. Hierdoor ontstaan de drie typerende sealranden: één over de rugzijde en één aan beide uiteinden van de flowpack. Deze verpakkingsvorm werd oorspronkelijk gebruikt in bakkerijen en kom je nog steeds veelvuldig tegen bij koekverpakkingen. Interpak heeft deze verpakkingsvorm zodanig verder ontwikkeld dat kleine, platte producten (zoals papier / karton / stickers etc) en 3D items (lollies / gadgets / suikerklontjes / snoepjes etc. ) ook strak kunnen worden verpakt. Tevens beschikt Interpak over de mogelijkheid om producten te verzamelen, vouwen en tellen voorafgaand aan het verpakken.
 • GableTop pakken

  De GableTop machine is bekend uit de zuivelindustrie waar honderden machines dagelijks melk, yoghurt en vele andere, veelal vloeibare, zuivelproducten verpakken. De machine die Interpak heeft geïnstalleerd is geschikt voor het verpakken van droge voedingsmiddelen. Ook is onze machine uitgerust met een doppenapplicator, waardoor we de pakken kunnen voorzien van een hersluitbare opening.   Door hersluitbare openingen zijn producten makkelijk te doseren en zijn verpakkingen weer goed afsluitbaar. De mogelijkheden van Gable Top pakken zijn legio. Denk hierbij o.a. aan snoep, rijst, koffie, thee, pastaproducten, ontbijtgranen etc. Inmiddels zijn voor deze verpakkingsvorm ook al materialen en doppen verkrijgbaar welke volledig gemaakt zijn van plantaardig en hernieuwbaar materiaal.  
 • Kartonneren

  Kartonneren is het verpakken van producten in een doos(je). Doosjes worden vanuit plano (langsnaad geplakt) opgezet en vervolgens aan de onderzijde gesloten. Dit kan zowel met hotmelt als met een "Tuck-in" (insteekkleppen) sluiting. Vervolgens wordt het te verpakken product gedoseerd en wordt het doosje aan de bovenzijde gesloten. Te verpakken producten zijn o.a. poeders / granulaten en reeds voorverpakte producten. Interpak beschikt over een flexibele kartonneermachine waarop een brede range aan verpakkingsformaten verwerkt kan worden.
 • Krimpen, Sealen en Cellofaneren

  Krimpen: Bij deze verpakkingsvorm worden producten verpakt in een krimpfolie. Deze techniek kent twee vormen. De eerste is de showverpakking, waarbij het product (of de verzameling van producten) geheel rondom wordt verpakt. Deze vorm wordt veelal gebruikt bij cadeau- en actieverpakkingen (bijvoorbeeld een fles drank met een gratis glas). Daarnaast is er de bundelverpakking, zoals bijvoorbeeld een groothandelsverpakking (meerdere individuele producten die in een bundel worden verpakt). Hierbij blijft de verpakking aan twee kanten open. Cellofaneren: Een cellofaan verpakking draagt niet alleen bij aan de presentatie van het product, maar kan er ook voor zorgen dat de producten langer houdbaar blijven. Ook wordt de cellofaanverpakking als bundelverpakking vaak gebruikt om een grotere verkoopeenheid te creëren. Bij een cellofaneermachine (vol-inslag) wordt een lengte folie om het product gevouwen. De gevouwen folie wordt gesloten door middel van een verwarmde seal.
 • Sachet

  Bij een sachetverpakking wordt de folie van de rol dubbel gevouwen. Vervolgens worden de zij-seals aangebracht door met verwarmde sealbekken de folie tegen elkaar te sealen. Eventueel kan ook in de dubbelgevouwen onderrand nog een sealnaad worden aangebracht. Hierna worden de zakjes van elkaar los gesneden, om daarna te worden afgevuld met het product. De laatste stap is het aanbrengen van de sealrand aan de bovenzijde. Hierdoor ontstaat dus uiteindelijk een 3- of 4-zijdig geseald sachet. Sachets kunnen voorzien worden van een zippersluiting / easyopening / eurolock.
 • Pouch/Stazak

  Een pouch is eigenlijk een sachet met een uitvouwbare bodem. Een pouch wordt op dezelfde manier gemaakt als een sachet, behalve dat bij een pouch de bodem vooraf wordt voorzien van een speciale stansing zodat hij naar binnen dubbelgevouwen kan worden, en daarna kan worden geseald. Na het sealen kan de pouch worden uitgevouwen, zodat hij rechtop staat. Pouches kunnen worden voorzien van een zippersluiting / easyopening / eurolock. Andere benamingen voor een pouch zijn, o.a., stazak, stasachet, doypack, stand-up pouch.